Alla inlägg under september 2011

Av Camilla Ulldahl Simonsson - 14 september 2011 11:30

Jag hatar dom. Nu har jag ringt de varje dag typ sen 2 september. De lär väl veta vem jag är nu och kanske tänker "Inte hon igen". Men hade man fått hjälpen som de lovar en i tid och inte hade dragit ut på det så in i helvete länge så hade jag ju inte behövt telefontrakassera dem.


I två veckors tid har de haft ALLA uppgifter de behöver för att kunna ge mig ersättning. En handläggare jag pratade med i slutet av augusti sa att får vi bara svar från löneassistenten via brev eller telefon så kan vi sätta in pengar med en gång till dig. Finemang då tänkte jag. Låter ju bra. Ringde löneassistenten och fick veta att det var inskickat. Ringde fk som hade fått in det 2 dagar tidigare. Okej, vad är problemet då?

Idag är det 14 september och jag har ingen specifik handläggare, men det ligger hos en handläggare som har hand om ärendet. "Men jag kan inte säga hur lång tid det kommer ta... jag vet inte om det tar 2 dagar eller vad det kan ta.. men hör av dig i slutet av veckan om du inte hört nåt.."


Mhm... tänk då. Om jag  inte har hört eller sett några pengar på kontot på fredag. Då lär jag gå i taket. För då kommer det dröja ännu fler dagar pga HELG!


Fy fan säger jag. Jag kokar sönder!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!

Av Camilla Ulldahl Simonsson - 10 september 2011 21:31

Idag har vi fått gjort en del faktiskt, det känns skönt att inte bara suttit i soffan och suckat hela dagen. Vid 10 åkte vi med mamma och lillebror till tandläkaren. Sen blev det Vänerparkens dag. vilket var en total flopp!

På hela Vänerparken fanns:

- 2-3 brandbilar att titta på

- prova på kajakpaddling

- ponnyridning


Vi gick dit för ponnyridningen. Transporten var försenad och det var rätt kyligt ute så vi sket i det och gick till stan och fikade och handlade lite. Sen bar det hem till oss och mamma gjorde philadelphiatårtor till Williams kalas. TACK! <3

Sen när hon åkte, städade jag och William somnade till en film i vår säng.


Idag blev det kyckling, grönsaksbuljongsmaksatt ris, currysås o kokta morötter till middag. Blir så glad när Wille vräker i sig! Det har han gjort hela veckan :)


Sen la vi oss i vår säng och jag skulle läsa en bok för Wille. Det slutade med 4 böcker!

Nu sover han gott i sin säng och längtar förmodligen till imorgon.

Då blir det första släktkalaset och massa paket :)


Nu har jag kissat 5 gånger på en timme. Pyret i magen är galnare än någonsin. Får nog inta ryggläge i sängen och se om den lugnar sig! Annars kommer jag förmodligen kikka på mig eller föda barn strax.


Trevlig kväll!

Av Camilla Ulldahl Simonsson - 8 september 2011 13:12

Saker jag vill vill vill:


- Byta möbler till vitt vitt vitt!

- Ta med William på bio

- Att det ska bli 23/9 så renoveringsarbetet här hemma kommer igång

- att det ska bli 25/9 så jag får sälja lite skit på loppis

- att det blir 28/9 då det blir viktkontroll på bebisen via ultraljud

- att det sen ska gå fort till 6 november så vi 3 blir 4

- Rensa alla garderober och våga slänga massa skit som vi INTE behöver och göra om gå-in-garderoberna med hyllor och organisera lite

- hitta en byrå / garderob - gärna gratis så vi får den förvaring vi behöver

- skaffa lösnaglar


Ja, listan kan göras ohyggligt lång...

Idag har jag rensat och städat och hållt på i Williams rum i 2 timmar. Tänkte det kunde vara smart innan hans födelsedag kommer, för då lär väl hans rum bombas med nya ting! Men vågar nog inte öppna garderoben för då rasar all skit vi ska ha kvar ut tror jag...


Det ska bli kul på loppisen den 25 september :) Jag och mamma ska stå och sälja, jag ska sälja diverse heminredning, kläder mm och mamma tänkte sälja sina böcker. Hon har ohyggligt mycket böcker! Så det ska bli kul :) Om jag skrapar ihop lite pengar så ska det sparas till barnvagnen som vi ska köpa i oktober av en bekant. Vi ska köpa en syskonvagn för 1500 kr så pengar till den är så välkommet!


På söndag ska vi ha kalas för Wille. Då kommer några från min släkt. Hälften av de vi bjudit så det blir ett lugnt kalas. Sen på onsdagen ska han ta med glass till dagis, då hans riktiga födelsedag äger rum och få leka o bli grattad en stund. Lördagen efter det är det kalas med Johans släktingar. Så nu är det full rulle kan man säga.

På lördag ska jag och mamma baka cheesecake och så till söndagens kalas.


Det där biobesöket tror jag blir av imorgon. Då ska vi nog gå på Cars 2 med lilleman. Tror det kommer bli uppskattat. Får han dessutom en stor skål med popcorn är det klappat o klart :)

Av Camilla Ulldahl Simonsson - 6 september 2011 21:27

Idag har jag varit hos barnmorskan. Det gick lika fint som alla andra tidigare gånger.Nu är jag i v 32 och det går ju görfort nu ju! Jisses.


Vikt: 72,6 kg (viktuppgång 7 kg)

Hb: 109

Blodtryck: 110/75

Sf mått: 30 cm


Så jag har gått upp 400 gram sen jag var där för tre veckor sedan, växt 3 cm. Allt såg bra ut men jag måååste skärpa mig med mina järntabletter nu, mitt Hb hade sjunkit från 140 till 109 nu så nu måste jag verkligen skärpa mig! Jag får ställa larm så jag kommer ihåg dem.

Det känns skönt att jag inte ökat mer än 7 kg i vikt. Tror jag hade gått upp 11-12 kg i denna veckan när jag väntade William. Så det är ju skillnad :)


Imorgon ska vi åka och lämna William på dagis vid 10 och sedan åka och storhandla. Gud så skönt med mat i kyl o frys :)


Nu har jag tittat på 4 stjärnors middag, Halv åtta hos mig, Idol och nu småkikar jag lite på House.

Har ont i magen.. förvärkar förmodar jag, bebis sparkar som en galning i revbenen vilket jag inte tycker om. Men barnmorskan trodde den hade lagt sig tillrätta nu.


Nåja nu ska jag lägga mig i sängen och läsa istället.. min älskade bok som får mig på bästa humör: Fånge i hundpalatset - Martina Haag.

Av Camilla Ulldahl Simonsson - 4 september 2011 10:37

Gårdagen var mysig. Malin kom med lilla Ellie på 2,5 mån på besök på kvällen och myste med oss. Jag fick även klippt William. Lite finlir väntar så fort trimmern laddat klart bara. Så söt som socker är han! :)


Idag har jag sprängande huvudvärk så man kunde tro jag var bakis. Men icke. Konstig sömn inatt bara. Blir ju så när sambon är ute och kommer hem, då kan jag inte koppla av förrän han ligger och snarkar i sängen, så jag vet att han inte har rivit köket i hopp om att hitta en matlåda samt i hopp om att han inte väcker lilleman. Men det gick ju bra.

Sen när Wille vaknade mitt i natten gick vi in och la oss i Willes säng för J ligger inte som han ska när han druckit, han ligger mer diagonalt över sängen + att jag inte ville att William skulle bli dyngrak på ångorna :)


Så just nu ser det ut som Borat ligger i sängen och snarkar. Han var på 80tals kräftskiva igår. Han hade lång,svart, krullig peruk, mustach färgad med svart mascara (därav Borat-looken), turkost pannband, världens fulaste träningsoverallsjacka och pilotbrillor. Låter inte det superläckert?


Idag ska jag sälja en tavla till en tjej och sen gå och rasta William på lekplatsen en stund och hoppas bli av med huvudvärken med hjälp av lite luft.


Av Camilla Ulldahl Simonsson - 3 september 2011 14:48

Tja!

I torsdags var vi på lekplatsen med Marie o pöjkarna innan vi åkte på middag till svärmor och firade hennes gubbe på födelsedagen. Trevligt trevligt var det!


Igår var vi hemma på dagen och plockade iordning och tvättade och stökade ner lika fort igen... efter det åkte vi till leklandet med Johans kusiner och barn och lekte en massa. Underbart att se William så lycklig! Det kommer bli en perfekt aktivitet såna dagar då vi kommer ägna vår tid till bara William efter att bebisen är född. Det blir ju helkul. När man kan lämna bebben ett par timmar till mormor/farmor eller så och åka iväg och skämma bort storebroren lite :)


Vi har bestämt oss för att vi ska gå på bio med William snart också. Vi tänkte se Cars 2 men den har väl säkert redan gått färdigt på bio nu.. Jaja nånting ska vi se snart i alla fall det har vi bestämt. Vi sätter honom emellan oss med en stooor popcornskål så räcker den nog tills filmen är slut :D


William citat:


Jag: Hur mycket älskar du mig?

Wille: Till stjärnorna och tillbaka...

Jag: Hur mycket älskar du pappa då?

Wille: Öhm... i hundra år!


Sååååå sött att tårarna brände lite i ögonen faktiskt.


Nu ska jag plocka vidare..


Ovido - Quiz & Flashcards